Adviral News

A peek into our world

Adviral launches new design

The day has finally come for Adviral to launch the new design of the platform! The process has involved interviews and surveys with frequent users of the platform, to make sure that the new design will live up to the needs and wishes of the users. The new design comes with a more developed dashboard, and a more a more ux-friendly experience. You will still find all the best features from before – just a little bit better!

Let us know if you love the new look and feel of the platform as much as we do. Or is there something we could still improve? We are always open to your suggestions to make the Adviral experience as smooth as possible for you.

 


Influencer marketing – 3 saker att tänka på

Att jobba med influencers ger ditt företag ökad kännedom och stor påverkan på din målgrupp. Det kan verka svårt innan alla pusselbitar har hamnat på rätt plats men vi ska ge dig några pusselbitar som kommer leda dig på rätt väg inom influencer marketing.

 

1. Hitta en influencer som har liknande värderingar som ditt företag

 

Det är lätt att tro att man ska leta efter den influencer som har flest följare och sedan tro att den personen kommer att generera mest pengar. Fast det handlar inte om hur många följare en influencer har, för det går att köpa sig till många följare. Det handlar om vilka värderingar influencers har och vilka följare de har. Du vill hitta en influencer som har liknande värderingar och målgrupp som ditt eget företag. På så sätt kommer influencers kunna tipsa om dina produkter
till en målgrupp som är villig att testa.

 

2. Influencer skapar trovärdighet

 

Idag är vi så pass vana med att ta in olika former av reklam att vi knappt tänker på den längre. Men om någon som vi tycker om rekommenderar en produkt kommer vi att lita på den personen och kanske testa produkten själv. Det är så influencers fungerar. De har följare som har valt att följa dem. I många fall är influencers en förebild för sina följare. Det gör att följarna litar på vad de säger. På så sätt har influencers väldigt stor trovärdighet bland deras följare. Därför är det viktigt att välja en influencer som passar in på ditt företag. Om ditt företag säljer träningsprodukter som har blivit rekommenderade av en influencer inom träning så kommer det att få större trovärdighet än om en influencer som pratar om bilar rekommenderar dina träningsprodukter.

 

3. Storytelling genom influencer

 

Det enklaste sättet att skapa känslor och starka band till ett företag är genom storytelling. Idag ser vi fler och fler influencers som berättar sina historier med hjälp av storytelling. En teknik som gör berättandet enkelt att följa med i och som har funnits sedan sagoberättandet började. Många influencers delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser de har av ett företag. Vilket som ger följarna en tydlig bild av hur företaget är. Följarna får på så sätt en starkare relation och förtroende för företaget. Företaget kommer på så sätt öka sina chanser att vara top of mind hos sin målgrupp. Därför kan det vara bra att leta efter en influencer som kan förmedla budskap till sin målgrupp på ett engagerande sätt. Det spelar ingen roll hur många som följer en influencer om personen inte kan leverera budskapet på ett övertygande sätt till sin publik.

 

Hitta perfekta influencers för ditt företag

 

Sammanfattningsvis behöver ditt företag samarbeta med influencers som har liknande värderingar och målgrupp som ditt företag. På så sätt kommer influencers kunna skapa content som är trovärdigt och som följarna vill prova. Influencers är också bra på att använda sig av storytelling när de berättar om ett företag, vilket skapar starka känslor och band till företaget.

Om ni använder dessa tre tips kommer det att underlätta i ert sökande efter att hitta perfekta influencers för ert företag! Det är ett sökande som kräver mycket tid och tålamod. Behöver ni hjälp med detta får ni gärna höra av er till oss på Adviral så kommer vi att kunna hitta perfekta influencers för ditt företag! För att få inspiration kan ni ta en titt på vårt Instagram konto

 

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri
2728293031
34567
1011121314
1718192021
2425262728
311234


Increase sales during corona with influencers

The coronavirus creates a lot of challenges for many companies these days, but in every challenge there are also possibilities. Here are 3 tips on how to increase sales with influencers during the pandemic.

 

1. Match products with consumer needs

Have influencers show your products and how they make the “corona-lifestyle” better. Let influencers create the inspiration and trust that helps you sell.

 

2. Competitors are cutting back, take the unique opportunity to get a bigger portion of the market

Use influencers to build awareness, trust and to get you more clients.

 

3. Concept development

Corona has changed people’s lives. Use this opportunity to create creative concepts on how to make the best out of the situation – with your products. Engage and inspire influencers to share your concept. Get awareness, great storytelling and sales.

 

Want to know more about how to sell during corona? Book a meeting with us.

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri
2728293031
34567
1011121314
1718192021
2425262728
311234

Uppskattat påskbud – upplyftande content för sociala medier

I en tid av mycket ovisshet och oro under COVID-19 så har många företag behövt hitta nya kreativa sätt att kommunicera genom sitt content på sociala medier. Adviral har under veckan genomfört en aktivering för att ge våra klienter synlighet i en positiv och upplyftande kontext.

I oroliga tider tenderar människor att uppskatta personlig kommunikation, detta förstärks ytterligare i den isolation som har uppstått genom social distansering och självkarantän under Coronakrisen. Adviral valde att sprida lite kärlek och humor till några av de profiler som vi jobbar närmst med, genom att leverera påskbud med härliga produkter från våra annonsörer, detta iklädda påskdräkter.

Under de rådande omständigheterna så är det extra viktigt för oss att  uttrycka att vi bryr oss. När vi inte kan bjuda in till påskevent fick vi helt enkelt lov att vara kreativa! Vi valde att klä ut oss till  Tupp och Påskhare och åka ut med påskbud till våra profiler. På så vis fick vi möjlighet sprida glädje och även förse profilerna med arbetsmaterial från våra fina annonsörer i samma vända!

milla

– Milla Persson, Marketing Director

Påskkampanj

Ett uppskattat bud i karantän

Initiativet blev mycket uppskattat av både influencers och annonsörer. Flera av de profiler som fick ett personligt bud uttryckte hur mycket de uppskattade det humoristiska avbrottet i den vardag som just nu består av karantän och social distansering.

Många av produkterna i budet var också särskilt utvalda för att kunna komma till nytta under den kommande tiden. Profilerna fick bland annat roliga sällskapsspel och snacks från Partykungen, härligt naturliga och ekologiska produkter från Superfruit med fokus på näring och kvalitet, uppiggande aktivitetsdrycker från HART, veganska hårvårdsprodukter från Bobby Oduncu Sweden och skal från iDeal of Sweden.

Att profilerna uppskattade sina påskbud visades tydligt i det content som de delade med sig av till sin publik, i sina sociala medier. Adviral är mycket nöjda med aktiveringens utfall. Profilerna blev glada och annonsörerna fick synlighet med en Instagram Reach på 1 616 164.


Adviral genomför kampanj på rekordtid – effektiv digital marknadsföring

Experter inom effektiv digital marknadsföring är överens om hur väsentligt det är att vara snabb med att agera på rådande behov och trender på marknaden. Det kan innebära snabba beslut och att behöva koordinera om i marknadsplanen.

Ett sådant tillfälle dök nyligen upp då Browgame cosmetics utifrån marknadens efterfrågan skapade sitt Brow Survivor Pack.

Vi spenderar just nu allt flera timmar i videomöten och ett perfekt brow game har därför aldrig varit lika viktigt som nu. Oavsett om det är jobbmöte med kollegor, grupparbete med pluggkompisar eller digital AW med vänner – med detta Brow Survivor Pack håller du dina bryn på topp!

På mindre än en timme från att Brow Survivor Pack fanns på hemsidan så hade Adviral-teamet på rekordtid satt samman en lyckad lanseringskampanj med en total Instagram reach på 724.4 K och ökad försäljning.

 

Browgame Banner

 

Nordens största influencernätverk

Den avgörande faktorn till att kampanjen lyckades genomföras på rekordtid var Advirals breda influencernätverk med över 90 000 content creators, genom vilket väl utvalda profiler som Antonia “Anty” Johnson, Tess Gustafsson och Nina Glimsell, med flera, deltog i kampanjen. Som den influencer marketing-byrå med störst nätverk i norden besitter Adviral möjligheten att nå ut fort och prospektera fram rätt profiler.

 

Conversion rate och fingertoppskänsla

Att kampanjen koordinerades under kort tid var inget som avslöjades i kvalitén på genomförandet. Genom Advirals försäljningsdata valdes profiler med hög conversion rate inom Browgames segment. Profilerna valdes också utifrån kompatibilitet med varumärket.

Profilernas följare känner deras innehåll bättre än någon annan, och ser fort igenom samarbeten som inte går i linje med det naturliga innehållet. Således är det alltid viktigt att förena profiler och varumärken som är en genuin match.

Rosa

– Rosa Dealzi, Network Manager Adviral


Socialt ansvar under COVID19

Adviral ser väldigt allvarligt på den rådande situationen och gör som företag vad vi kan för att ta socialt ansvar. Hela teamet jobbar således hemifrån i nuläget. Detta för att minimera smittorisken för teamet, våra kunder och för våra profiler.

Verksamheten rullar givetvis på som vanligt, och vi på Adviral finns här (om än virtuellt) för både kunder och profiler i samma utsträckning som vanligt.

 

 

Hur du kan ta socialt ansvar

Vi uppmanar alla att göra sitt för att stoppa spridningen av Coronaviruset.
Här är några saker du kan göra för att ta ditt ansvar:

1. Tvätta händerna ofta, i minst 30 sekunder med tvål och varmt vatten

2. Jobba hemifrån om du har möjlighet, och minimera social kontakt

3. Visa stöd för dina favoritföretag, varumärken och restauranger. Håll ekonomin flytande!


Kommunicera och konvertera under COVID19

Vi på Adviral identifierar vilka utmaningar företag går igenom just nu under oroligheterna som pågår runt om i världen. För vissa företag kommer de kommande veckorna vara avgörande för överlevnad. När människor behöver ändra sättet de interagerar på i samhället är det ytterst viktigt att företagen gör detsamma. Nu kommer nya behov att skapas bland människor som företag måste identifiera och möta upp på bästa möjliga sätt! Adviral kommer med hjälp av 5 punkter försöka hjälpa och inspirera företag att gå mot rätt riktning.

 

1. Säg inte inget – Säg något

Att bara stänga av går inte. Idag kräver dina närmsta kunder att du kommunicerar med dem löpande. De behöver dessutom det för att känna sig trygga. Känslan av trygghet är vårt största behov i en kris. Var mänsklig. Var den du hade känt dig trygg i att bli bemött av i ett krisläge.

 

2. Visa socialt ansvar

Många stora varumärken har redan börjat ta ansvar på olika sätt. Nike har stängt ner fysiska butiker och hänvisar all handel till onlinebutiken, Lush bjuder in människor som är ute på stan att komma in i deras butiker för att tvätta händerna, och vår annonsör Stronger donerar 50 SEK på varje order till ”COVID-19 Solidarity Response Fund”

 

3. Bli ännu mer synlig inför dina potentiella kunder

Du måste bygga upp din varumärkeskännedom och få mer synlighet, vilket innebär att du får besökare till din webbplats för att kunna öka försäljningen. En av de bästa tiderna att hitta potentiella kunder är när de söker efter det du säljer.

 

4. Conversion rate is key

Influencer marketing med fokus på conversion rate är nyckeln. Optimera din budget genom att låta profiler med hög CR marknadsföra ditt företag. Genom erfarenhet och konverteringsdata kan vi hjälpa dig att hitta de bäst konverterande profilerna för ditt segment.

 

5. Mät, mät, mät!

I en unik situation som denna, finns det inget facit för vad som faktiskt funkar, så mät alla dina ansatser för att kunna läsa av din målgrupp och nå ut till denna på bästa sätt. Att spåra och mäta digital trafik är ett utav Advirals specialområden, med den mest pålitliga spårningen på marknaden kan vi hjälpa dig att analysera hela kundresan.

 


Armin Coric blir ny Influencer Manager på Adviral

Adviral växer och rekryterar nu Armin Coric till teamet. Armin Coric kommer som Influencer Manager att utveckla och ansvara för Advirals kontakt gentemot Influencers och Creators samt projektleda kampanjer tillsammans inom kampanjteamet. Han har sedan tidigare arbetat som assistent åt Lisa Anckarman (tidigare kollega till teamet på Adviral) och agerat rådgivare åt flera igenkända namn inom branschen.

Armin Coric kommer som Influencer Manager att utveckla och ansvara för Advirals kontakt gentemot Influencers och Creators samt projektleda kampanjer tillsammans inom kampanjteamet.

Det är fantastiskt kul att Armin väljer Adviral. Han har för sin unga ålder redan hunnit samla på sig unik erfarenhet och har förståelse för Advirals tvåsidiga plattform. Armins kunskap kommer bli en stor tillgång, då han kommer vara en nyckelperson för Adviral och den resa vi påbörjat.

Emelie Telander, COO Adviral


The Adviral Experience

Den 25 April 2019 bjöd Adviral in till ett fullspäckat event och en oförglömlig kväll. David Giordano och Joakim Hellström från Adviral öppnade upp kvällen. De pratade om framtidens teknik och innovation kring Influencer Marketing, därefter klev Renata Chlumska upp på scen för att berätta om sina äventyr, utmaningar och extrema expeditioner och om sin framtida rymdfärd.

David Giordano, CIO på Adviral, pratade om teknik och innovation tillsammans med Joakim Hellström
Renata Chlumlska inspirerade gästerna med att berätta om sina extrema äventyr

DJ Evyn höjde stämningen från DJ-båset och Melanie Wehbe stod för sång från scen senare under kvällen. Gäster sjöng med och dansade loss till flera av hennes hits som “Irony” och “Make Room”. Samtidigt fylldes kön till Gabriella, som tatuerade gäster under kvällen.

DJ Evyn höjde feststämningen
Melanie Wehbe klev upp på scen senare under kvällen
Gästerna överraskades även med dans

Under kvällen fanns även N.C.P Olafactives, my silver is gold och Vain Sthlm på plats för att låta gästerna testa deras produkter. N.C.P är ett nytt och helt eget dofthus. De var på plats för att lyfta den senaste dofttrenden layering och sin nya hudvårdsserie.

Skådespelerskan Noomi Rapace med vänner har tidigare lanserat N.C.P, som är ett nytt och helt eget dofthus. Ett varumärke som är lika snyggt som spännande och unikt. 

Under kvällen fanns även Fat Franks på plats för att servera pizza till hungriga gäster direkt från sin egen pizzavagn. Dryck serverades från Swedish Tonic och Drops.

Det gick åt många pizzor under kvällen
Swedish tonic och Drops bjöd gäster på både alkohol- och alkoholfri dryck

Katri Lindgren diskuterar EU-val och marknadsföring i Svergies Radio

Tidigare idag medverkade Advirals CEO och Founder Katri Lindgren i Svergies Radio för att prata om EU-valet och hur vi kan influera unga med sin expertis inom marknadsföring. Spännande ämne tycker vi på Adviral, som arbetar med marknadsföring dagligen.

Besök Sveriges Radios hemsida för att lyssna på inslaget genom att klicka på länken *Klick