Adviral News

A peek into our world

The Adviral Experience

17.05.2019

Den 25 April 2019 bjöd Adviral in till ett fullspäckat event och en oförglömlig kväll. David Giordano och Joakim Hellström från Adviral öppnade upp kvällen. De pratade om framtidens teknik och innovation kring Influencer Marketing, därefter klev Renata Chlumska upp på scen för att berätta om sina äventyr, utmaningar och extrema expeditioner och om sin framtida rymdfärd.

David Giordano, CIO på Adviral, pratade om teknik och innovation tillsammans med Joakim Hellström
Renata Chlumlska inspirerade gästerna med att berätta om sina extrema äventyr

DJ Evyn höjde stämningen från DJ-båset och Melanie Wehbe stod för sång från scen senare under kvällen. Gäster sjöng med och dansade loss till flera av hennes hits som “Irony” och “Make Room”. Samtidigt fylldes kön till Gabriella, som tatuerade gäster under kvällen.

DJ Evyn höjde feststämningen
Melanie Wehbe klev upp på scen senare under kvällen
Gästerna överraskades även med dans

Under kvällen fanns även N.C.P Olafactives, my silver is gold och Vain Sthlm på plats för att låta gästerna testa deras produkter. N.C.P är ett nytt och helt eget dofthus. De var på plats för att lyfta den senaste dofttrenden layering och sin nya hudvårdsserie.

Skådespelerskan Noomi Rapace med vänner har tidigare lanserat N.C.P, som är ett nytt och helt eget dofthus. Ett varumärke som är lika snyggt som spännande och unikt. 

Under kvällen fanns även Fat Franks på plats för att servera pizza till hungriga gäster direkt från sin egen pizzavagn. Dryck serverades från Swedish Tonic och Drops.

Det gick åt många pizzor under kvällen
Swedish tonic och Drops bjöd gäster på både alkohol- och alkoholfri dryck

Katri Lindgren diskuterar EU-val och marknadsföring i Svergies Radio

07.05.2019

Tidigare idag medverkade Advirals CEO och Founder Katri Lindgren i Svergies Radio för att prata om EU-valet och hur vi kan influera unga med sin expertis inom marknadsföring. Spännande ämne tycker vi på Adviral, som arbetar med marknadsföring dagligen.

Besök Sveriges Radios hemsida för att lyssna på inslaget genom att klicka på länken *Klick20 år sedan Renata Chlumska som första svenska kvinna nådde toppen av Mount Everest

06.05.2019

Adviral vill uppmärksamma och gratulera Renata Chlumska som igår den 5e maj firade att det var 20 år sedan hon som första svenska kvinna nådde toppen av Mount Everest. Efter detta har Renata fått flera svenska och internationella utmärkelser. Nu väntar ett av hennes kanske större äventyr, nämligen att bli den första svenska kvinnliga rymdturisten.

Läs mer om detta i Sporthälsas intervju med Renata Chlumska


Tio nya kunder krokar arm med Adviral

16.04.2019

Adviral har haft en fantastisk start på 2019 med en kundstock som växer snabbt. Senaste veckorna har tio nya kunder krokat arm med Adviral; Geggamoja, Richmond & Finch, Gymgrossisten, Fina mig, Rebelbirdz, My Silver is gold, Dr Sannas och Bright Swimwear är några nämnda. Adviral har sedan hösten 2018 genomfört stora satsningar för att ta ytterligare mark inom Influencer Marketing och ser den nya kundströmmen som ett resultat av detta.

Från hösten 2018 har vi arbetat för att utveckla och främja vår positionering på marknaden. Vi ser vår växande kundstock som ett resultat av detta arbete. Vi tycker också att det är otroligt kul att vi får möjligheten att arbeta med alltifrån stora välkända varumärken, till nytillskott och startups.

Joakim Hellström, Sales & Partner Adviral

Adviral hosted a marketing case for students from Stockholm Business School

11.04.2019

Adviral is always looking for new marketing talents to join our awesome team. At april 10 Adviral together with Föreningen Ekonomerna arranged a real life marketing case for 20 students from Stockholm Business School for their Career Choice ´19. During the afternoon our Chief Innovation Officer, David Giordano, hosted a presentation and workshop about Influencer Marketing, AI and the outlook for future. Joakim Hellström, responsible for Sales at Adviral, hosted a presentation for all students about Affiliate- and Performance based Marketing.

With the largest Influencer Marketing platform in the Nordics and clients such as Volkswagen, Lyko, Ideal of Sweden, LOréal and Bangerhead, we know how to grow companies. The participants found it inspiring and informative. We all had a good time.

Minutes before the presentation started
Joakim Hellström hosted a presentation about Affiliate- and Perfomance based marketing
All students got a real life business case to solve at the Adviral Office. The Adviral team were very impressed

Special thanks to Föreningen Ekonomerna and all students for visiting the Adviral Office.


Adviral bjöd in till frukostevent tillsammans med Renata Chlumska

21.03.2019

Vi på Adviral bjöd in till två härliga frukostevent i Göteborg och Stockholm för att lyssna på Renata Chlumskas inspirerande föreläsning. Renata berättade om sina äventyr, utmaningar och extrema expeditioner såsom när hon besteg Mount Everest och om sin framtida rymdfärd! Hon inspirerade till hur man tar sig an utmaningar i livet och sitt mind.

Minuterna före eventet
Eventet i Stockholm hölls på Bistro Linné
Renata Chlumska signerade även sin bok “När bergen kallar” under eventet

Alma Jernberg, Head of Events på Adviral, berättade även om det senaste inom framtidens teknik och innovation kring Influencer Marketing under eventet. Detta var två frukostevent man alltså inte ville missa!

Syftet med eventen vi höll tillsammans med Renata Chlumska var att skapa en inbjudande och inspirerande atmosfär för att snacka innovation ur flera perspektiv. Gästerna fick även lära sig om Advirals teknik, spårning och den prestationsbaserade intäktsmodell vi arbetar med. Även framtida trender diskuterades för micro- och macroinfluencers samt hur influencers blir långvariga i branschen.

Alma Jernberg, Head of Events Adviral
Från vänster Athena Afshari, Renata Chlumska, Alma Jernberg och Elisabet Yohannes


Dr Sannas krokar arm med Adviral

14.03.2019

Adviral kan nu stolt presentera en av sina senaste nya kunder, Dr Sannas. Varumärket är grundat av Dr Sanna Ehdin, en hälsopionjär som på riktigt startade hälsovågen i Sverige. Med boken “Den självläkande människan” år 1999 utmanade hon den konventionella synen på hälsa, och introducerade ett mer holistiskt synsätt; kost, livsstil, hälsa – allt hänger ihop. I ryggen hade hon 12 års biomedicinsk forskning och över 25 års studier i självläkning, samt en stor passion för att inspirera människor till ett gladare, hälsosammare liv. Sannas vision har alltid varit att göra det bästa inom svensk hälsa tillgängligt för världen och det ekologisk hudvårdsföretaget

Min vision har alltid varit att göra det bästa inom svensk hälsa tillgängligt för världen. Vi har en mycket spännande och expansiv utveckling framför oss!

Dr Sanna Ehdin, Grundare Dr Sannas

Alla som arbetar på Dr Sannas delar samma känsla inom sig – att göra det möjligt för människor att leva ett hälsosammare liv. De menar att allt din hud behöver finns i naturen.

Vår hudvård gör det lättare för den medvetne människan att välja bort det syntetiska och istället välja naturligt vårdande, skyddande och fuktboostande ingredienser. Utan att tumma på skin feel och effekt. Dr Sannas erbjuder 100 % veganska produkter, samtliga innehåller de allra finaste ekologiska och vildplockade ingredienserna från naturen – noga utvalda komponenter som var och en fyller en viktig funktion

Daniel Ehdin, VD Dr Sannas

När Dr Sannas skapar sina produkter använder de bara ingredienser från naturen som de vet är bra för huden och kroppen- baserat på den senaste forskningen inom natur, människa och hälsa. Daniel förklarar vidare att produkterna tas fram i deras eget laboratorium av deras egna expertteam.

Vi verkar i samklang med naturen så mycket vi kan. Alla produkter tillverkas i Sverige för minimalt miljöavtryck och vi ställer väldigt höga krav på våra leverantörer. Alla flaskor är tillverkade av 100% återvunnen plast.

Daniel Ehdin

Innan de lanserar nya produkter genomgår de alltid först noggranna tester på mänskliga testgrupper, och provas och utvärderas av anställda på Dr Sannas samt ett urval av deras kunder. Daniel påpekar att de av denna anledning har möjlighet att erbjuda deras kunder produkter av högsta kvalité.

Vi skulle aldrig komma på tanken att testa på djur och alla våra produkter är 100% cruelty-free och vegan.

Daniel Ehdin

En viktig del för Adviral är att arbeta tillsammans med kunder som delar samma vision om vad en community kan ska skapa, och det ser Adviral att Dr Sannas gör.

Vi är jätteglada och så förväntansfulla! Alla människor vi träffat på Adviral är trevliga och personliga och samtidigt superproffsiga. Det märks att Adviral tänker både på influencers och företagare och vill hitta härliga och autentiska samarbeten – vilket vi på Dr Sannas tycker är jätteviktigt. Vi ser fram emot alla härliga händelser under 2019!

Daniel Ehdin

Advirals favoritprodukt från sortimentet är
Dr Sannas Ansiktsmist som också är nominerad som Årets produkt i Organic Beauty Awards. Det är en återfuktande ansiktsmist med vårdande egenskaper, baserad på naturliga fuktgivare som björkvatten och olivlövsextrakt. Ansiktsmisten passar perfekt att spraya lätt över ansiktet under dagen när du behöver extra fukt, till exempel framför datorn eller om du behöver fixera makeupen.


Fler kvinnor måste in i Tech

08.03.2019

Idag vill Adviral uppmärksamma internationella kvinnodagen. Jämställdhet är något de har med i sitt dagliga arbete och ur ett affärsperspektiv har det varit viktigt av flera anledningar. Adviral är ett innovativt bolag, där jämställdhet och mångfald också varit en grund för nya idéer. Adviral rekryterar baserat på att skapa balans och bidra till friktion på kontoret, friktioner som skapar utrymme för innovativa förändringar.

Antalet jämställda ledningsgrupper är rekordmånga enligt Allbrights senaste rapport, men inom branschen för teknologi utgör Kvinnor enbart 16 procent av ledningen. På Adviral utgör kvinnor 33 procent av ledningsgruppen. Mellan anställda är det fördelat på 50 procent mellan män och kvinnor.

Katri Lindgren och Jan Lindgren grundade Adviral med en målsättning om att bli världens bästa arbetsplats. Ett viktigt delmål i detta var även att skapa en jämställd arbetsplats.

Efter 15 år i branschen kan jag se att det har skett stora förändringar, men vi kan göra mer för att utvecklingen ska gå snabbare inom Tech. När jag och min bror Jan startade vårt första företag för över tio år sedan såg vi det som en självklarhet att driva  jämställda bolag och därför vill vi bereda väg för kvinnor inom tech

Katri Lindgren, CEO Adviral

Det är viktigt för Adviral att rekrytera med målet att skapa balans och bidra till god friktion och dynamik mellan anställda.

Fortfarande nöjer sig många bolag med att förklara att det satsar på kompetens, och inte kön, men på Adviral är det viktigt med en arbetsplats bestående av en heterogen och jämställd arbetsgrupp där alla kompletterar varann och lägger grund för nya idéer. Vi rekryterar med fokus på att skapa balans och bidra till en god friktion på arbetsplatsen, som utmanar och på sikt bidrar till innovativa förändringar

Emelie Telander, COO Adviral

En studie från Harvard visade att jämställda bolag är 70 procent mer benägna att ta nya marknadsandelar. Många studier har också visat på att jämställda bolag också är mer lönsamma. En studie av McKinsey visade på att varje tioprocentig förbättring inom jämställdhet också genererade 2-4 procent i förbättrad marginal.

Är du intresserad av arbete hos Adviral? Skicka din spontanansökan redan idag till [email protected]


Adviral stärker sitt community

07.03.2019

Adviralfamiljen fortsätter växa och kan nu stolt meddela senaste tillskottet, David Lundin. David är ett igenkänt namn för många inom modeindustrin efter att ha gjort sig ett namn på catwalken och framför kameran, men det var en trög start. Hans framgångsresa började med rätt många nej, som till slut ledde till hans första show i Oslo för ESMOD designerskola där han också fick bilder till sin portfolio. Kort därefter blev han scoutad till programmet Top model och karriären tog fart. Idag har han hunnit gå visningar och vara ansiktet utåt för några av de största designhusen i världen. Vid sidan av detta viker han gärna sin tid till musiken och ett av hans största mål är att kunna hjälpa samt inspirera miljontals människor till ett bättre hälsosammare liv.

Det började med rätt många nej när jag sökte. Sen fick jag ett ”ja” och började med lite gratisjobb eller statistjobb. Min första show var i Oslo för ESMOD designerskola där jag också fick en del bilder till min portfolio. Tog fortfarande lite småjobb men hände inte så mycket. Sedan blev jag scoutad till programmet Top Model Sverige som satte fart på karriären och jag beslutade mig för att satsa på detta heltid.

David Lundin

David säger att det bästa med hans jobb är alla resor han får göra och att allt är oförutsägbart, men när han inte reser mellan jobb eller arbetar försöker han ägna sin tid till att lära sig nya saker och han beskriver sig själv som en positivt inställd person.

David är en rätt barnslig och seriös person på samma gång. Positivt inställd till att livet händer ”för mig och inte emot mig”. Träning och kost står i fokus samtidigt som jag tar tid till att lära mig nya saker varje dag

David

Två av Davids stora intressen är musik och foto. Han skriver gärna musik och sjunger. Intresset för foto plockade han upp i samband med att han började resa mellan olika modelluppdrag.

När jag inte jobbar fotograferar jag och skriver musik. Musiken har alltid legat nära hjärtat och jag har sjungit sedan jag var 6 år, förmodligen tidigare då mamma alltid sagt att jag sjöng jämt. Foto plockade jag upp med resandet och har fotat mycket streetstyle, porträtt och content

David
Bilderna är lånade från David Lundins Instagram

Något David vill tipsa om är att alltid lita på sin magkänsla.

Ett råd som hjälpte mig tidigt är: Lita på magkänslan. Gå för utmaningen och ge det en ärlig chans fullt ut, lyckas du inte så gjorde du ditt bästa. Om du däremot inte gör det så kommer den dagen då du kommer undra ”hur livet skulle sett ut nu om jag gjorde si eller så…” Du har inget att förlora

David

Isabella Sanchez som arbetar som Senior Campaign Manager på Adviral säger att de är mycket stolta över att ingå i detta samarbete. Hon påpekar att Davids värderingar och tänk har betydelse för branschen.

Vi på Adviral är stolta att ingå ett djupare samarbete med David för att vi ser att hans värderingar och typ av tänk spelar stor roll för branschen vi och han jobbar med.

Isabella Sanchez, Senior Campaign Manager Adviral

David Lundins Instagram


Rebelbirdz tar mark tillsammans med Adviral

06.03.2019

Adviral kan stolt meddela att entreprenören Victoria Senkpiel, valt att samarbeta med Adviral för att sprida budskapet kring sin senaste startup Rebelbirdz. Genom Rebelbirdz skönhetstjänst vill Victoria att inre skönhet ska få större plats. Som entreprenör var hon med och startade samt drev Glossybox, ett dygnet-runt-jobb som skapade enorm stress. Nu har Victoria tagit med sig de erfarenheterna och skapat ett helt nytt skönhetskoncept med ambitionen att bli en anti-quick-fix-rörelse som skapar nya ideal.

Jag fick med mycket erfarenhet om e-handel, då den verkligen tog fart på marknaden under mina år på Glossybox. Jag är tacksam för den erfarenheten och lärde mig mycket.

Victoria Senkpiel, Founder Rebelbirdz

Rebelbirdz blev i september 2018 listat bland Topp 10 FemTech bolag som Tillväxtverket kommer att satsa på. Läs mer om detta och Rebelbirdz på Di Digitals hemsida.

Att vara kvinnlig entreprenör inom digital e-handel skiljer sig inte från att vara en manlig entreprenör- det som skiljer sig är de kvinnliga attributen som speglar vilken form av produkt, tjänst eller innovation man arbetar med. Man kan säga att Rebelbirdz är ett nystartat FemTech- bolag av kvinnor, för kvinnor.

Victoria Senkpiel

Rebelbirdz kommer att fokusera på prenumerationsboxar som innehåller exklusiva produkter från hållbara varumärken inom hudvård- och makeup i högre kvalité som är cruelty-free. Tanken är att boxen ska förmedla mer än produkter, den ska förmedla ett stärkande budskap via expertråd om välmående.

Tanken är att varje kund, varje ”Rebelbird”, ska få en påminnelse om att ta hand om sig själv och ta en paus i vardagen. Vi vill inte att folk förlorar sig själva i instagram- hetsen, vi vill att de fokuserar på sin egen potential och låter sin inre skönhet lysa igenom.

Victoria Senkpiel
Victoria Senkpiel med Rebelbirdz prenumerationsbox

När folk pratar om skönhet idag är de ofta ett fokus på utsidan. Victoria menar att med Rebelbirdz kommer fokus flyttas till vårt inre välbefinnande, kopplat till insidan och utsidan, genom en hållbar skönhetsrutin som har positiva effekter på bägge delar.

Skönhetsprodukter är en quick fix och sover du exempelvis för lite finns ingen antiage-kräm i världen som löser problemet med för tidigt åldrande. Men sköter du bara om dig själv ger skönhetsprodukterna bättre effekt.

Victoria Senkpiel

Victoria förklarar att detta är enklare sagt än gjort. Att arbeta med sig själv bör vi göra varje dag, men det är de små förändringarna och stegen som blir till nya goda vanor. Dessa vanor kommer hjälpa människor utan att de tänker på de, och när människor mår bra kan de leva ännu mer i helhet med sig själv. Detta kallar Rebelbirdz för Energy model som hela bolaget bygger på, både i form av produkterna kunderna får i asken, men även genom medföljande tips från experter för ökat välmående.

Länge har skönhet drivits av yttre ideal. På vägen glömde vi att inre välmående är kärnan för att hålla sig ung, fräsch och pigg. Ändå börjar vi alltid utifrån. Låt oss förändra detta och bryta ny mark, på riktigt.

Victoria Senkpiel

Adviral kommer vara med och sprida Rebelbirdz budskap, om att skönhet kommer inifrån och att vi med små medel kan inspirera varandra till att må bättre i vardagen.

Adviral är perfekta för oss, till att låta influencers dela med sig av sina berättelser och resor, något som kan inspirera andra på sin resa för ökat välmående. För det är när man lever i sanning med sig själv man speglar autentisk energi som vi kallar “true beauty”. You are our voice!

Victoria Senkpiel

Adviral har sedan hösten 2018 genomfört stora satsningar för att utveckla organisationen och stärka sin positionering på marknaden. Ett tydligt resultat på denna satsning har varit den ökade kundströmmen.
För Adviral har det också varit viktigt att arbeta tillsammans med kunder som delar samma vision om vad en community kan ska skapa.

Jag är väldigt stolt över att Rebelbirdz satsar på att ta ny mark tillsammans med oss på Adviral. Det är precis det här Adviral handlar om. Victoria är en inspirerande person med känsla för branding och storytelling som förstår vad ett community kan skapa. Ett starkt community med rekommendationer genom word of mouth genererar högre försäljning. Här ser vi fram emot att vara en del av hela processen.

Katri Lindgren, CEO Adviral