Adviral News

A peek into our world

Kreativitet och innovation – Vi pratar event med Adviral

22.02.2019

Med stort fokus på kundens syfte och mål utformar Adviral ett event för att skapa en upplevelse över förväntan. Det som gör eventen unika är byråns sätt att arbeta med innovation och teknik som en del av konceptet, samt erfarenheten kring hur man skapar en fantastisk stämning.

Vi kreerar och genomför ett event likt en PR-byrå, men det som gör oss unika är att tack vare vår teknik så kan vi mäta hela eventet. Istället för att hoppas och tro att eventet blev lyckat, så kan vi följa utfallet i realtid. Eventen är en blandning av det kreativa och mötet mellan produkt och profil, samtidigt som vi har möjlighet att driva trafik och försäljning under och efter eventet. Det ger en riktigt fin Return of Investment och är ett stort mervärde för våra kunder.

Alma Jernberg, Head of Events Adviral

Ett av Advirals riktigt lyckade event var för Prestige Eyewear, när de i somras släppte sin nya kollektion med solglasögon. Adviral bjöd in 30 handplockade profiler till en Tropical Evening för att fira! De hade satsat på mycket fotovänlig dekor och en riktigt härlig stämning. Självklart hade de sin teknik på plats, vilket ger profilen en möjlighet tipsa om produkterna i sina kanaler med adlinks. Eventet blev så lyckat att trafiken och försäljningen till Prestiges hemsida ökade med 600% jämfört med föregående månad. Profilerna sågs även använda solglasögonen långt efter eventet, vilket är väldigt värdefullt.

Läs mer om eventet “Tropical Evening” med Prestige Eyewear

Lägstanivån för ett event är så pass hög idag, att man måste leverera mervärde. Under Prestige satsade vi därför på många aktiveringar som gav profilerna möjligheten att skapa bra content på plats. Man behöver leverera något över förväntan som är värt att delas i sociala medier. Vi ser att om man bistår profilerna med de rätta verktygen, så är de snabba på att plocka upp dessa. I detta fallet genererade det i många fina bilder och härliga recensioner, vilket gav många ringar på vattnet, och även om det fysiska eventet var över fick innehållet ett långt digitalt liv.

Alma Jernberg

Advirals core business grundar sig i spårningstenik. Till varje event skapar de en unik QR-kod som skannas i Adviral-appen. Den kan profiler använda sig av om de vill tipsa om produkten på plats, vilket gör att de kan tjäna pengar under och efter eventet.

Tack vare vår QR-kod och spårning får man som kund, förutom allt som kommer med ett event såsom branding, relationer till profilerna, synlighet och spridning i sociala medier även möjlighet till försäljning och trafik i sin webshop som en grym bonus! Vi är de enda globalt sett som arbetar med denna typ av modell.

Alma Jernberg

Två faktorer som gör Adviral unika är dels deras mätverktyg, samt att de arbetar hårt för att tillfredsställa två behov – kundens och profilens.

Advirals målgrupp är både profiler och annonsörer, vi arbetar alltid för att det ska gynna alla parter. Många tänker ofta på kundens utfall, men inte lika mycket på gästerna. För oss är det lika viktigt att både kund och profiler upplever att eventet är lyckat. Med tekniken på plats ökar chansen till konvertering i profilernas kanaler vilket också leder till ett lyckat utfall för kund. Win Win åt båda håll.

Isabella Sanchez, Senior Campaign Manager Adviral