Adviral News

A peek into our world

Kommunicera och konvertera under COVID19

Vi på Adviral identifierar vilka utmaningar företag går igenom just nu under oroligheterna som pågår runt om i världen. För vissa företag kommer de kommande veckorna vara avgörande för överlevnad. När människor behöver ändra sättet de interagerar på i samhället är det ytterst viktigt att företagen gör detsamma. Nu kommer nya behov att skapas bland människor som företag måste identifiera och möta upp på bästa möjliga sätt! Adviral kommer med hjälp av 5 punkter försöka hjälpa och inspirera företag att gå mot rätt riktning.

 

1. Säg inte inget – Säg något

Att bara stänga av går inte. Idag kräver dina närmsta kunder att du kommunicerar med dem löpande. De behöver dessutom det för att känna sig trygga. Känslan av trygghet är vårt största behov i en kris. Var mänsklig. Var den du hade känt dig trygg i att bli bemött av i ett krisläge.

 

2. Visa socialt ansvar

Många stora varumärken har redan börjat ta ansvar på olika sätt. Nike har stängt ner fysiska butiker och hänvisar all handel till onlinebutiken, Lush bjuder in människor som är ute på stan att komma in i deras butiker för att tvätta händerna, och vår annonsör Stronger donerar 50 SEK på varje order till ”COVID-19 Solidarity Response Fund”

 

3. Bli ännu mer synlig inför dina potentiella kunder

Du måste bygga upp din varumärkeskännedom och få mer synlighet, vilket innebär att du får besökare till din webbplats för att kunna öka försäljningen. En av de bästa tiderna att hitta potentiella kunder är när de söker efter det du säljer.

 

4. Conversion rate is key

Influencer marketing med fokus på conversion rate är nyckeln. Optimera din budget genom att låta profiler med hög CR marknadsföra ditt företag. Genom erfarenhet och konverteringsdata kan vi hjälpa dig att hitta de bäst konverterande profilerna för ditt segment.

 

5. Mät, mät, mät!

I en unik situation som denna, finns det inget facit för vad som faktiskt funkar, så mät alla dina ansatser för att kunna läsa av din målgrupp och nå ut till denna på bästa sätt. Att spåra och mäta digital trafik är ett utav Advirals specialområden, med den mest pålitliga spårningen på marknaden kan vi hjälpa dig att analysera hela kundresan.