Adviral News

A peek into our world

Influencer marketing – 3 saker att tänka på

Att jobba med influencers ger ditt företag ökad kännedom och stor påverkan på din målgrupp. Det kan verka svårt innan alla pusselbitar har hamnat på rätt plats men vi ska ge dig några pusselbitar som kommer leda dig på rätt väg inom influencer marketing.

 

1. Hitta en influencer som har liknande värderingar som ditt företag

 

Det är lätt att tro att man ska leta efter den influencer som har flest följare och sedan tro att den personen kommer att generera mest pengar. Fast det handlar inte om hur många följare en influencer har, för det går att köpa sig till många följare. Det handlar om vilka värderingar influencers har och vilka följare de har. Du vill hitta en influencer som har liknande värderingar och målgrupp som ditt eget företag. På så sätt kommer influencers kunna tipsa om dina produkter
till en målgrupp som är villig att testa.

 

2. Influencer skapar trovärdighet

 

Idag är vi så pass vana med att ta in olika former av reklam att vi knappt tänker på den längre. Men om någon som vi tycker om rekommenderar en produkt kommer vi att lita på den personen och kanske testa produkten själv. Det är så influencers fungerar. De har följare som har valt att följa dem. I många fall är influencers en förebild för sina följare. Det gör att följarna litar på vad de säger. På så sätt har influencers väldigt stor trovärdighet bland deras följare. Därför är det viktigt att välja en influencer som passar in på ditt företag. Om ditt företag säljer träningsprodukter som har blivit rekommenderade av en influencer inom träning så kommer det att få större trovärdighet än om en influencer som pratar om bilar rekommenderar dina träningsprodukter.

 

3. Storytelling genom influencer

 

Det enklaste sättet att skapa känslor och starka band till ett företag är genom storytelling. Idag ser vi fler och fler influencers som berättar sina historier med hjälp av storytelling. En teknik som gör berättandet enkelt att följa med i och som har funnits sedan sagoberättandet började. Många influencers delar med sig av sina erfarenheter och upplevelser de har av ett företag. Vilket som ger följarna en tydlig bild av hur företaget är. Följarna får på så sätt en starkare relation och förtroende för företaget. Företaget kommer på så sätt öka sina chanser att vara top of mind hos sin målgrupp. Därför kan det vara bra att leta efter en influencer som kan förmedla budskap till sin målgrupp på ett engagerande sätt. Det spelar ingen roll hur många som följer en influencer om personen inte kan leverera budskapet på ett övertygande sätt till sin publik.

 

Hitta perfekta influencers för ditt företag

 

Sammanfattningsvis behöver ditt företag samarbeta med influencers som har liknande värderingar och målgrupp som ditt företag. På så sätt kommer influencers kunna skapa content som är trovärdigt och som följarna vill prova. Influencers är också bra på att använda sig av storytelling när de berättar om ett företag, vilket skapar starka känslor och band till företaget.

Om ni använder dessa tre tips kommer det att underlätta i ert sökande efter att hitta perfekta influencers för ert företag! Det är ett sökande som kräver mycket tid och tålamod. Behöver ni hjälp med detta får ni gärna höra av er till oss på Adviral så kommer vi att kunna hitta perfekta influencers för ditt företag! För att få inspiration kan ni ta en titt på vårt Instagram konto

 

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri
2728293031
34567
1011121314
1718192021
2425262728
311234