Adviral News

A peek into our world

Efter 10 år av finslipning på den perfekta grunden – nu är Adviral redo!

21.01.2019

Fler och fler upptäcker fördelarna med Influencer Marketing – det kostnadseffektiva sättet att exponera dina produkter och tjänster i olika sociala nätverk. Låt kända bloggare och Instagram-profiler exponera det du vill sälja, nå ut till nya målgrupper, få din hemsida att klättra i sökresultatet, för att i slutändan öka din omsättning. Adviral har verktygen som hjälper dig att lyckas med din digitala marknadsföring.   

AI (Artificiell Intelligens) är redan en primär del i influencers och även andra människors liv, och det kommer oundvikligen att öka. Allt från självkörande bilar och drönare, till digitala hjälpredor som assisterar oss i vardagen.

Adviral har använt sig av egenutvecklad AI(Artificiell Intelligens)-teknik i flera år, och för dem är det en självklarhet att man i dagens agila marknadsutveckling måste ligga i framkant.

I takt med att förväntningarna höjs hos annonsörer gällande utfallet på online-kampanjer, kommer högre krav ställas på de traditionella PR/influencer marketingbyråerna på att leverera mer än siffror som mäter engagemang, och Adviral har många års erfarenhet inom avancerad artificiell intelligens kopplat till influencer marketing, här äger Adviral ett ansvar, i en annars komplex marknad

Katri Lindgren – VD

Jan Lindgren, CTO på Adviral, har stor kunskap inom spårningsteknik, och har lett utvecklingen av den tekniska plattform de arbetar med idag. Hos Adviral hittas allt från Doktor i machine learning, som är specialiserad inom Deep Learning och Neural Networking, som även hamnade på 2:a plats i Amazons AI-tävling inför ’Alexa’, till integrationsspecialist som arbetat Globalt med spårningsteknik.

Efter 10 år av utveckling, använder vi oss idag av den ledande tekniken inom AI i vårt dagliga arbete på Adviral.

Jan Lindgren – CTO
Adviral specialiserar sig på influencer marketing och AI, som flera av de större influencerna och microinfluencerna använder sig av. I Advirals nätverk hittar vi flera av de stora namnen i influencervärlden.

En unik grund att stå på

Adviral är faktiskt helt unika på marknaden. Under flera år har Adviral arbetat ifrån sin egen kunskap inhouse och identifierat de luckor som finns på marknaden inom influencer marketing. Sedan starten har de spenderat åratal med att analysera köpbeteenden, kundresor och positionering av nykundssegment.

Sally – deras AI – hjälper till långt mycket mer via djup inlärning och neural networking, på en nivå där människan annars är väldigt begränsad.

Marknaden genomsyras av statistikverktyg, algoritmer för instagram och så mycket mer, det finns luckor i detta. De mäter inte vad som händer i kassan, och kan inte erbjuda en tillförlitlig insikt i kundresan från start till mål. Adviral arbetar med unik konverteringsdata på en annan nivå jämfört med andra aktörer sedan 6 år tillbaka – och har på så sätt satt en egen marknadsledande standard.

Trygga och pålitliga insikter

Genom goda insikter i hur Adviral kan nå sina kunders målgrupper, kan de skapa skräddarsydda kampanjer och inspirerande branding. ’Peer to peer’-rekommendationer skapar en mer direkt känsla som traditionell marknadsföring sällan uppnår, och Adviral erbjuder en trygg och pålitlig kundresa från början till slut.

Traditionella PR-byråer och influencer-marketingbyråer som fortfarande jobbar med att leverera ett utfall baserat på engagemang kommer att få det tufft i takt med att tekniken utvecklar sig. Annonsörer kommer ställa högre krav på siffror som berör konvertering och faktisk försäljning- inte hur många likes eller kommentarer en bild har fått

Emelie Telander – COO

Tankar om framtiden

Med dagens utveckling, som till exempel framfarten av ny trådlös 5G-teknik och snabba dataöverföringar som reagerar blixtsnabbt, är det bara fantasin som sätter gränser. Med en AI för rätt ändamål som måste programmeras baserat på en människas kunskap, är det väldigt viktigt att vi inte slappnar av och låter tekniken gå om oss.

Under 2018 valde till exempel ett par större e-handelsbolag att sparka större delen av sitt marknadsteam och stänga ner prestationsbaserad marknadsföring på global nivå för att istället övergå till AI-styrd marknadsföring.  Dessa aktörer har glömt kraften av personliga rekommendationer – något som inte kan ersättas med teknik. Därför har Adviral valt att utveckla sin AI då den gynnar både influencers och andra aktörer som vill skapa inspirerande och säljdrivande innehåll.

Med sitt stora engagemang, djupa förståelse kring branding på sociala medier och tekniska kompetens är Adviral vår go-to plattform att jobba med som ett komplement till våra egna influencer marketing insatser. Vårt tighta samarbete med Adviral har inneburit en större varumärkeskännedom, samtidigt som vi har kunnat behålla en hög ROI.

Adam Olsson – Social Media Coordinator – Ideal of Sweden

Som tidigare nämnt kommer Influencer marketing öka kommande år och fler företag kommer flytta över sin budget till denna typ av marknadsföring, detta kommer ställa högre krav på att skapa trygga annonsmiljöer. Här vill Adviral hjälpa annonsörer skapa transparens och förståelse. Nyligen utökade Adviral sin ledning med en Chief Innovation Officer med många års erfarenhet från fashionindustrin i New York.

The fashion industry has been very slow to the changes that tech has brought about compared to most other industries. In the next few years I believe we will see a seismic shifts in the use of tech solutions especially within the sphere of marketing for any company that wishes to survive.  What excites me most about joining the Adviral team is their commitment to creating solutions through tech that inevitably lead to the most comprehensive transparency and tracking of the customer journey. As a former brand owner and marketing director I quickly realized that Adviral has the tools and measurement capabilities I use to only dream about.

Chief Innovation Officer at Adviral *

*Adviral kommer närmare att presentera sin Chief Innovation Officer.

För vidare kontakt klicka här.

[email protected]