Adviral News

A peek into our world

Adviral är stolta samarbetspartners till SIH sedan 2013

07.02.2019

Adviral sitter sedan år 2013 med som representant i Stockholms Internationella Handelsskolas ledningsgrupp. Utöver att Adviral erbjuds möjligheten att vara med och påverka framtidens utbildning, innehåll och upplägg, så arbetar även Adviral tätt med studenterna.

SIH och Adviral har samarbetat sedan 2013 för att utveckla marknadens bästa utbildning inom digital marknadsföring. Under åren har Adviral engagerat sig i utbildningens ledningsgrupp, vars främsta uppgift är att kvalitetssäkra utbildningen efter vad branschen kräver. Under 2018 tog Adviral emot sin första LIA (lärande i arbete) student, Chamy, som under vår LIA-träff sprudlade av glädje över det hon hade lärt sig under sin period hittills på Adviral.

Sara Helling, Marketing Manager SIH

Kursen LIA (Lärande i arbete) är 30 veckor och utgör en viktig del av utbildningen. Den är förlagd i slutet av utbildningen vilket gör det möjligt för studenten att applicera all teoretisk kunskap praktiskt.

Vi är väldigt glada över att Adviral har tagit emot Chamy för sin LIA period och kan fungera som ett gott exempel för alla i branschen hur man tar emot en student från en yrkeshögskola.

Sara Helling

På Adviral arbetar teamet med framtidens teknologi inom AI och influencer marketing. De alltmer komplexa medie- och marknadsföringskanalerna inom branschen har påverkat kompetenskraven. Adviral ser att LIA-studenterna på SIH genom sitt nära samarbete med arbetslivet tidigt får förståelse för digitaliseringens effekter.

Jag har sedan jag kan minnas haft ett stort intresse digital marknadsföring, och som liten var jag fascinerad av att se hur influencers kunde tjäna pengar på sina sociala medier, och jag såg hur Adviral utvecklades och förstod snabbt att det här är en bransch som kommer att explodera och bli något stort. Jag insåg också hur gärna jag ville vara med i utvecklingen så År 2013 som 15 åring satte jag upp en 5 årsplan med målet att ha en digital marknadsförare examen och utföra en praktikperiod på Adviral. Efter 3 år fick jag år 2017 min gymnasieexamen inom information, kommunikation och medier, som var en del av min plan. Jag sökte då mig till YH-utbildningen med samma namn som målet i min 5 årsplan: Digital marknadsförare på SIH och i ledningsgruppen för utbildningen sitter just Adviral AB. I ca 1,5 år studerade jag bland annat Företagsekonomi, kommunikationsredskap och webbutveckling. Sedan kom praktikperioden, vanligtvis har de allra flesta studenter en lång lista med företag de skulle vilja göra sin praktik på, jag hade bara ett företag – Adviral AB. Jag var fullt medveten om att de får in många ansökningar, men jag sökte in ändå, gick på intervju och fick praktikplatsen och jag var minst sagt överlycklig!

Chamy Lemba, Digital Marketing Intern Adviral

Adviral vill erbjuda en spännande karriär inom digital marknadsföring för sina anställda samt vara med och bygga framtidens ledare inom Influencer marketing och tech. Det finns därför olika utvecklingsmöjligheter och anställda får möjlighet att påverka sitt egna arbete.

En av många anledningar till att jag gärna ville utföra min praktik hos Adviral var på grund av att de alltid är i framkant med tekniken, inom influencer marketing. Jag var fascinerad över att de har en sådan djupgående kunskap och förståelse för affiliate- och influencer marknadsföring samt hur man med rätt PR-paketering kan erbjuda influencers ett tryggt sätt att tjäna pengar på sina sociala medier.

Chamy Lemba

Det är viktigt för Adviral att blanda teoretiska och praktiska kunskaper inom teamet som också varit en del av framgångsreceptet.

På Adviral tillför alla anställda olika expertiser, och alla får möjlighet att inspirera och lära av varandra, som också skapat en ständig nyfikenhet och återkommande initiativtagande från anställda.

Emelie Telander, COO Adviral

Under föregående år och in på det nya året landade flera nya kunder hos Adviral och de har också resulterat i ett förstärkt team. Adviral har tidigare gått ut med att man rekryterat David Giordano, tidigare Founder och CEO för Atelje71 i New York, som Chief Innovation Officer.

Jag har möjlighet att få vara mer än bara en praktikant och känna att jag med mina kunskaper tillför något användbart. Dagligen sitter jag på ett kontor fullt av ambitiösa, prestigelösa och genuint godhjärtade människor vilket i ärlighetens namn gör Adviral till en fantastisk arbetsplats.

Chamy Lemba